Manenwolf
Chrysocyon brachyurus
De grootste hondachtige van Zuid-Amerika. Jaagt 's nachts en eet ook veel vruchten, zoals de wolfsappel, waardoor hij zaden verspreidt.
Kwetsbaar (ICMBio)Klik op een foto om hem te vergroten. Het label wijst op soorten die volgens de lijst van ICMBio, de Braziliaanse natuurdienst, bedreigd zijn.
Chrysocyon brachyurus
De grootste hondachtige van Zuid-Amerika. Jaagt 's nachts en eet ook veel vruchten, zoals de wolfsappel, waardoor hij zaden verspreidt.
Kwetsbaar (ICMBio)Myrmecophaga tridactyla
Eet mieren en termieten met zijn lange tong, tot 60 cm. Heeft geen tanden.
Kwetsbaar (ICMBio)Ara ararauna
Leeft in paren en nestelt in holtes van dode palmen, zoals de buriti.
Cariama cristata
De luide roep, bij zonsopgang van ver te horen, is een van de typischste geluiden van de Cerrado.
Ramphastos toco
De grootste toekan. De snavel is ondanks zijn grootte licht en helpt de lichaamstemperatuur te regelen.